Száguldás Nyugat-Európában, hála a Fednek

A meglepően agresszív, 50 bázispontos keddi tengerentúli kamatvágás lendületet adott a nyugat-európai tőzsdeindexeknek is: a londoni Footsie 2,8, a párizsi CAC-40 3,3, a frankfurti DAX pedig 2,3 százalékos többlettel zárt.
NAPI Online, 2007. szeptember 19. szerda, 18:17
Fotó:

A nyertesek listáját a pénzügyi szektor és - a 82 dollár fölé emelkedő olajárnak köszönhetően - az energiaipari cégek részvényei vezették. A nemrégiben még eladási hullám alatt nyögő bankpapírok drágultak, a Société Générale részvényei például közel 7, a UBS papírjai 3,6 százalékkal szöktek feljebb, míg a BNP Paribas és a Commerzbank több mint 5 százalékos ugrást produkált. A Northern Rock brit jelzálogbank viharvert részvényei a keddi látványos korrekció után ismét nehéz kőként zuhantak, a betétekre vonatkozó állami garancia feletti befektetői örömöt felülírták ugyanis azok a pletykák, amelyek szerint a céget csak nyomott áron venné át valamelyik versenytársa.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK