Az ázsiai tőzsdék gyors ütemben bővültek, miután a Fed pénteken váratlanul csökkentette a diszkontrátákat, s ezzel megfordította a részvényárak esését. A Canon Inc.  és a Samsung Electonics Co. például azért erősödött, mert a befektetők úgy vélik, hogy az USA gazdasága mégsem szűkül a közeljövőben, ezért lesz kereslet a japán, illetve a dél-koreai cég termékeire. A pénzintézetek közül nem egy rekorddöntéssel nyugtázta a hitelfelvétel megkönnyítését. A Toyota Motor Corp. és a Honda Motor Co. részvényesei több mint 6 százalékos emelkedést könyvelhettek el.

A tokiói Nikkei 4,2 százalékkal nőtt, igaz, pénteken 5,4 százalékkal esett. A Topix 4,1 százalékkal erősödött hétfőn. A hongkongi Hang Seng index 3,6 százalékkal kúszott fel, a dél-koreai Kospi pedig 5,3 százalékos pluszban fejezte be a hétfői napot.

Az európai tőzsdék szintén emelkedéssel kezdték a hetet, miután a Lehman Brothers vételre ajánlotta a pénzügyi társaságok részvényeit. A londoni Footsie 0,46, a párizsi CAC-40 0,94, a frankfurti DAX pedig 0,53 százalékkal nőtt a kereskedés elején.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!