A lengyel zloty esése, illetve a régiós devizák gyengülése nyomán lejtőre került a forint a bankközin - tájékoztatott az ING Bank üzletkötője. A zloty veszteségeit részben az indokolja, hogy a 4 százalékos irányadó rátát eredményező lengyel kamatvágás és az ECB 2,5 százalékos kamatot hozó emelése folytán jelentősen szűkült a kamatkülönbözet - tette hozzá a szakember. A Hamilton tradere is hasonlóan vélekedett. Az ECB elnökének szavai, amelyek az eurózóna inflációs kockázatairól szóltak, felerősítették az ottani kamatemelési várakozásokat, márpedig ez nem kedvez sem a forintnak, sem a többi fejlődő piac devizájának - húzta alá az üzletkötő. Az euró délután négy óra tájban 254,10/15, a dollár 212 forint körül állt a bankközin, napközben az uniós fizetőeszköz egysége 254,30 környékén mozgott. Az ING tradere elmondta: a 254,20-as szint tekinthető erős ellenállási szintnek. Ha ezt átviszi a jegyzés, a következő ilyen szint 256-nál van, így már most izgalmas a helyzet. A forgalom egyébként alacsony volt a bankközin, nincsenek nagy tételek, csendben követjük a zlotyt - fogalmazott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!