Szakadással kezdett New York

A vártnál rosszabb amerikai makroadatok nyomán másfél százalék körüli mínusszal kezdtek csütörtökön a vezető tengerentúli részvényindexek.
NAPI, 2010. február 25. csütörtök, 15:46
Fotó:

A vártnál rosszabb munkaerőpiaci adat, illetve a tartós javak iránti megrendelések - szállítóeszközök nélkül számított - meglepetésszerű csökkenése megadta az irányt a New York-i piacoknak. Bő tíz perccel a nyitás után a DJIA, az S&P-500 és a Nasdaq Composite is 1,4 százalékos mínusznál tartott.

Az egyes szektorok árfolyamváltozását mérő indexek mind a piros tartományban voltak, a legnagyobb veszteségeket a hardver- és félvezetőgyártók, illetve az olajipar részvényei szenvedték el a kereskedés elején.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK