A zöldhasú idehaza nem lett olcsóbb, a kurzus 211 forint fölött maradt, ugyanis a hazai deviza látványosan esett az euróhoz viszonyítva. Délelőtt az euró 245,45-ön tetőzött, szemben a fél tíz tájban feljegyzett 253 körüli szinttel. A vártnál rosszabb inflációs adatot követő pozíciózárások és stop-loss-ügyletek lökték feljebb az eurót, ám azóta javult a helyzet, fél tizenkettő körül már 253,80-254,00 forinton állt a deviza. Az ING Bank üzletkötője arra számít, hogy mivel az amerikai szünnap miatt az ottani kereskedők ma távol maradnak a piactól, délután már nem várható nagy forintgyengülés bankközin. Kolba Miklós szerint egyébként egy hónapon belül az euró 256 forintig is felkúszhat, ugyanis a gyenge külkereskedelmi és inflációs adat után jövő hétfőn szintén csalódást keltő fizmérleg-számra van kilátás. (A NAPI Online által megkérdezett makroelemzők szintén kedvezőtlen makroadatra számítanak.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!