Szakadt az Ericsson, drágultak az olajóriások

Veszteséggel zártak kedden a vezető nyugat-európai részvényindexek: az FTSE-100 0,5 százalékkal 6614,30, a CAC-40 0,6 százalékkal 5774,36, a DAX 0,1 százalékkal 7962,64 pontra süllyedt.
NAPI Online, 2007. október 16. kedd, 18:30
Fotó:

A 88 dolláros szinttel kacérkodó olajár mellett a kedvezőtlen tengerentúli bankhírek is gyengítették a nyugat-európai részvényindexeket, míg a technológiai szektort az Ericsson profitfigyelmeztetése küldte lejtőre. Az Ericsson-papírok bőven 20 százalék feletti zuhanását követték a francia-amerikai versenytárs, az Alcatel-Lucent 4,5 százalékot veszítő részvényei is, miközben a Nokia 3 százalék feletti esést produkált. Az olajpapírok természetesen drágultak, szemben az autógyártók, vagy éppen a gumiabroncsairól ismert Michelin részvényeivel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK