A vezető nyugat-európai indexek közül a Cac 0,78, a Dax 0,67, a Footsie 0,55 százalékkal állt jobban ma délben a pénteki záróértékéhez képest. Újabb rekordig szárnyalt az olaj ára: hétfőn közel 63 dollárt kellett fizetni az amerikai nyersolajárt, a Brent pedig 61,7 dollárig jutott. Semmi érdemi nem történt a bankközi devizapiacon. Az euró forintkurzusa 243,60/75 volt tíz óra tájban, és a dollár sem mozdult el számottevően a 197,20/30 forintos szintről. Megnégyszereződött a Nikon eredménye az előző negyedévben - a cég elsősorban a high-end digitális kamerák értékesítésének köszönheti a szárnyalást. A bizonytalan időjárási viszonyok miatt a NASA egy nappal elhalasztotta a Discovery leszállását. Az űrrepülő a tervek szerint reggel 5 óra után pár perccel landol Floridában. A rendkívül veszélyes H5N1 vírustörzset a szibériai Novoszibirszk városában azonosították először, nem messze Ázsiától, ahol a madárinfluenza 2003 óta összesen 50 halálos áldozatot szedett - jelentette a Reuters. Koidzumi Dzsunicsiro miniszterelnök bejelentette a törvényhozás alsóházának feloszlatását, mivel a szenátus leszavazta a postai privatizációt előirányzó törvényjavaslatát. A legfrissebb hétvégi jegyárbevételek alapján magasan vezeti a nézettségi listát Amerikában a Hazárd megye lordjai című premierfilm 30 millió dollárral az élen. Az Audi Hungária Motor Kft. az év első hat hónapjában 2,11 milliárd eurós árbevételt ért el a tavalyi év azonos időszakának 2,15 milliárd eurós árbevételéhez képest. A cég összesen 839 923 motort gyártott, ami a tavalyi év 777 662 motorjához képest 8 százalékos növekedést jelent. Idén január-júliusban a folyó áron számított bruttó szobaárbevétel és a vendégéjszakák száma dinamikusan nőtt az előző év azonos időszakához képest. A szállodák átlagosan 58 százalékos szobakapacitás-kihasználtsággal működtek - adta hírül a KSH.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!