Az OTP vezérletével összes blue chip emelkedett a Budapesti Értéktőzsdén, és a forgalom sem volt kirívóan gyenge, igaz, volt honnan korrigálnia a magyar részvénykosárnak. Egész nap masszív emelkedést mutatott a BUX, a nyitás szép pluszban érkezett, és innen csak folytatódott a hegymászás. A zárás a 18 400 pontos napi maximum közelében, 18 311 ponton érte a magyar részvényindexet, ami 1,7 százalékkal magasabb a keddi záróértéknél. A hazai piacot sokan túladottnak tarthatták, és a ciprusi mentőcsomag elutásítását jól fogadták a befektetők világszerte, ami alkalmat adhatott némi pozitív korrekcióra. A parketten közel tízmilliárd forint értékben cseréltek gazdát a részvények, ami a sivár idei forgalomhoz képest viszonylag erősnek számít.

A papírok között az OTP volt a sztár, az európai bankrendszer - leginkább a ciprusi fejlményeknek köszönhető - jobb befeketetői megítélését 3,3 százalékos erősödéssel nyugtázta a pesti bankpapír, amely így 4566 forinton zárt. A Mol talán a globális olajáresésnek köszönhetően emelkedett kevésbé, 0,9 százalékkal, ami után 16 800 forinton állapodott meg. A gyógyszergyártók is csak enyhén tudtak emelkedni, bár a végső jegyzésnél jártak magasabban is; végül a Richter 0,4 százalékkal 33 450 forintra, az Egis pedig 0,1 százalékkal 18 670 forintra araszolt felfelé. Remek napja volt viszont a Magyar Telekomnak, amely az osztalék szempontjából kedvező spekulációk hatására 9 forinttal lett drágább, tehát 409 forintos árfolyamra jött fel.

Magához képest feltűnően nagy érdeklődés volt a Btel részvényei iránt (32,6 millió forintért adták-vették a kis távközlési cég papírjait), napközben ugyan 978 forinton is volt kötés, de végül az előző napi közelében, 1048 forinton állt meg a jegyzés. Az FHB 0,6 százalékos emelkedéssel zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!