Bajban vannak a Goldman Sachs hedge fundjai - extrém kockázatokat is felvállalható, nem szabályozott befektetési alap -, a Global Equity Opportunities Fund például 13,9 százalékos veszteséget ért el a július 31-vel végződő 12 hónapban, miközben a világ részvénypiacait lefedő MSCI World Index ugyanezen időszakban 21 százalékos hozamot mutatott. A céghez közel álló, magukat megnevezni nem kívánó személyek a Bloombergnek elmondták, hogy a számítógéppel vezérelt kereskedési stratégiát használó alap veszteségét az ideges piaci helyzet miatt megugró volatilitás okozta. A hedge fund ötmilliárd dollárnyi - megközelítőleg 900 milliárd forint - vagyont kezelt július végén. A Goldman másik nagy hedge fundja, a 8 milliárd dolláros Global Alpha 26 százalékos veszteséget könyvelt el idén. A Bloomberg forrása elmondta, hogy a Global Alpha programozott kereskedési stratégiája szintén csődöt mond a magas volatilitású időszakokban. Az alapok pocsék teljesítménye alaposan megtépázhatják a Goldman vagyonkezelő részlegének hírnevét, melynek jutalékbevétele egymilliárd dollár volt a második negyedévben. A hírügynökség által megkérdezett szakértők szerint nemcsak a Goldman Sachsnél, hanem a hedge fundok egész soránál - melyek összesen 1700 milliárd dollárnyi vagyont kezelnek világszerte - jelentkezhetnek ezek a problémák a következő hónapokban.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!