Kolba Miklós, az ING devizapiaci üzletágának vezetője elmondta: az egyesült államokbeli ünnepnap miatt sem a régióban, sem a hazai devizapiacon nem volt érdemi mozgás, a piac rendkívül vékony, a forgalom szinte a nullával egyenlő, így egy-egy szereplő fellépése jelentős elmozdulásokat okozott az árfolyamban. A dollár/forint 203,50, a svájci frank/forint árfolyama pedig 168-as szinten betonozódott be.


A várakozásokkal ellentétben pénteken emelkedett a dollár euróval szembeni árfolyama, így a zöldhasú mérsékelni tudta eheti veszteségeit. Szakértők a kedvezőtlen európai tőzsdepiaci hangulattal magyarázták a befektetők visszatérését a biztonságosnak ítélt amerikai devizához. A Bloombergnek nyilatkozó elemzők úgy vélik: a piac elkezdte beárazni az ECB jövő hétre várt kamatcsökkentését. Az euró/dollár árfolyama 1,3 százalékkal mozdult el, a kurzus 1,27-re módosult a csütörtöki 1,29-ről.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!