Az előző napi záróértékek közelében indult a kereskedés a nyugat-európai piacokon, ám folyamatosan javult a hangulat, így a magyar zárás környékén az indexek többsége már emelkedett. A tovább menetelő benchmarkokat továbbra is az amerikai pénznyomda miatti likviditásbőség segíti igaz, a Fed holnap záródó kétnapos ülése kisebb bizonytalanságban tartja és óvatosságra készteti a befektetőket. A BUX a délutáni hangulatjavulás ellenére nem mutatott érdemi erőt, így csupán 0,3 százalékkal emelkedett, mélyen átlag alatti 4,7 milliárd forintos forgalom mellett.

A keddi kereskedés hazai nyertese a nagypapírok között az OTP volt, mely a tegnapi majd 3 százalékos esését korrigálva 1,6 százalékkal emelkedett. A többi budapesti blue chip nem mutatott ma érdemi erőt: a Mol végül 0,3 százalékot, a Richter 0,5 százalékot esett, míg a Magyar Telekom 0,6 százalékkal magasabban zárt.

A kisebb papírok jó formában voltak annak ellenére, hogy kedden igazán fontos fundamentális hír nem látott napvilágot egyikkel kapcsolatban sem: az Elmű 15, az Émász 20 százalékot erősödött, melyben szerepet játszhatott az, hogy a kormány egy közműcég megvásárlásában gondolkozik, és elindult a spekuláció. A Rába egész nap élénk érdeklődés mellett cserélt gazdát, nap végére viszont elfogyott a lendület, végül 0,3 százalékot esett, míg a Pannergy 1 százalékot veszített értékéből.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!