Szerda reggel 287,4 forint felett nyitott az euró árfolyama, ami meglepetés, hiszen 286,2 forintig is visszakorrigált az árfolyam - mondta Csajbók Róbert, az ING devizapiaci üzletkötője.

A keddi pánikhangulat után ma megnyugodtak a piacok, ám ennek ellenére szembe megy a hazai deviza a régiós trendekkel és egyelőre nem látszik erősödés.

A svájci frank 222,60 forinton állt reggel, itt sem látszik egyelőre korrekció, de a befektetők egyelőre nem ijedtek meg attól, hogy a gyenge forint milyen hatással lehet a banki portfoliók minőségére. A dollár 226 forint környékén mozgott szerda reggel.

Szerdán publikálnak néhány adatot az eurózónából, ám meglepetés nem várható, így komolyabb árfolyammozgató hatás sem valószínű - véli Csajbók. A forint délután enyhén erősödhet, az euró elmehet 285 forintig, de komolyabb felértékelődés egyelőre nem valószínű.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!