A Mol és a Magyar Telekom vezérletével száguldott a magyar tőzsde, amely, úgy látszik nem reagálta le a forint ünnepek alatti vesszőfutását. Igaz, csütörtökön a magyar deviza is erősödött, de még mindig pénteki szintje felett forgott az euróval szemben. Ennek ellenére a Magyar Telekom 2,8 százalékkal emelkedett, igaz a magyar kötvények hozamain nem látszott a pánik jele, és úgy látszik, a befektetők lapunk cikke alapján rájöttek, hogy osztalékhozama nagyon magas a jelenlegi árfolyam mellett a cégnek. Mással ugyanis nehéz lenne magyarázni a részvény szárnyalását a hírszegény napon. A Telekom végül 365 forinton zárta a napot. A Mol is szépen húzott, vélhetően az olaj árának emelkedése, illetve az INA körül csituló viharok következtében. Az olajcég árfolyama 2,3 százalékkal 17 805 forintra nőtt.

A nemzetközi hangulatra legérzékenyebb OTP árfolyama esett viszont 0,5 százalékot, amiben azért az is benne lehet, hogy az elmúlt héten erősnek bizonyult a részvény. A 4130 forintos záró ár azonban még így is jónak mondható. A Richter viszont különösebb ok nélkül - sőt a forint gyengesége még jót is tesz a cégnek - esett 1,1 százalékot, ami 36 000 forintos záró árat eredményezett. A BUX így a négy nagy vegyes mozgásának betudhatóan 0,7 százalékkal 18 069 pontra nőtt csütörtökön.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!