Hiába volt jó hangulat a világ tőzsdéin ezt nem sikerült kihasználni a magyar részvénypiacon, annak ellenére, hogy a forint erősödni tudott a nemzetközi trendet követve. Igaz a svájci frank árfolyama még így is annyira magasan van, hogy az OTP esetében nemcsoda, ha nem kapkodnak a vásárlással a befektetők. A bankrészvény ennek megfelelően a legrosszabbul is szerepelt csütörtökön a vezető papírok közül, árfolyama a nap végére 1,2 százalékkal 4880 forintra esett vissza, mintegy 14,4 milliárd forintos forgalom mellett. Az elmúlt napokban sokat emelkedő Mol részvénye is visszacsorgott egy kicsit, úgy látszik a befektetők már belefáradtak az orosz Szurgutnál lévő csomag körüli híráradatba, ráadásul ezekben sok újdonság nem is volt. A Mol végül 0,7 százalékkal 22 200 forintra esett. A Richter sem tudott emelkedni, a gyógyszergyártó árfolyama 0,2 százalékkal 48 300 forintra csökkent. Egyedül a Telekom zárta pluszba a napot, amit támogatott a hozamok csökkenése is a magyar piacon. Az osztalékrészvény 1 százalékkal 697 forintra emelkedett zárásra. A BUX így összességében 0,3 százalékot veszített az értékéből, ami 23 297 pontos zárást jelentett. A december határidős lejárat értéke is ugyanilyen mértékben 23 430 pontra esett vissza. Az előző nap felfüggesztett, majd csütörtökön az újabb sikeres pályázatok bejelentése után visszatérő RFV részvényesei inkább profitrealizálásba kezdtek, így az árfolyam 1,5 százalékkal 7860 forintra csökkent. Az econet esetében viszont elegendő volt meglebegtetni az újabb pályázat lehetőségét, az árfolyam több mint 5 százalékkal 100 forintra drágult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!