A vezető részvények közül ugyanis egyedül a gyógyszergyártó részvénye emelkedett 0,9 százalékkal 42 260 forintra. Ezzel szemben viszont szenvedett az OTP, ami nem is csoda, hiszen egész Európában húzta lefelé a szektort az a hír, hogy mindenhol lesz az ágazatot sújtó adó. A magyar bankpapír ennek betudhatóan 1,1 százalékkal 5105 forintig hullott vissza, 11,4 milliárd forintos forgalom mellett. A napi mélypontját 5040 forinton érte el a részvény. A szektor másik tőzsdei szereplője az FHB viszont 1135 forinton stagnálni tudott.

A Mol árfolyama a csökkenő olajárral támogatva csúszott lefelé, az olajtársaság részvénye 1,8 százalékot veszített értékéből, ami 18 720 forintos záró árat jelentett. A Magyar Telekom 0,6 százalékkal 645 forintra esett vissza csütörtökön. A BUX így 0,7 százalékkal 21 329 pontra csökkent, ami egy picit jobb teljesítmény volt a vezető európai börzéknél. A decemberi határidős lejárat pedig még ennyit sem esett vissza, a 21 510 pontos utolsó értéke ugyanis csupán 0,4 százalékkal volt alacsonyabb mint szerdán.

A rossz hangulat ellenére több kisebb részvény is emelkedni tudott, ráadásul úgy, hogy ezt támagtó hír nem is látott napvilágot. Jól szerepelt például a Zwack és a Gspark. A két osztalékrészvény közül az előbbi 1,9 százalékkal, míg az utóbbi 2,3 százalékkal emelkedett. A TVK is közel 1 százalékkal drágult, és ha minimális mértékben is, de 0,3 százalékkal emelkedni tudott az RFV részvénye is. A Pannergy közel 80 millió forintos forgalom mellett drágult 2 százalékot. A kisebb papírok között is volt azért olyan amelyik szenvedett, az Állami Nyomda például 1,8 százalékkal, az Orco pedig 3 százalékkal csökkent. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!