Szembement Nyugat-Európával Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,08 százalékos csökkenéssel, 26 789,35 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 7,8 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.
MTI, 2016. június 22. szerda, 18:25
Fotó: Napi.hu

A Mol papírok értéke 0,45 százalékkal 16 740 forintra erősödött, 1,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 0,87 százalékkal 6800 forintra csökkent, forgalmuk 4,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,58 százalékkal 451 forintra nőtt, forgalma 295,4 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 0,28 százalékkal 5405 forintra esett, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.

Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint a magyar tőzsde enyhén lemaradt a nemzetközi kereskedéstől, az átlagosnál alacsonyabb forgalom mellett.

A nemzetközi piacokon túlnyomórészt emelkedtek az árfolyamok az elmúlt hetek visszaesését követő korrekció eredményeként. Az elemző úgy vélte: az emelkedés arra utal, hogy a befektetők a Brexitet övező bizonytalanság ellenére kockázatvállalóak.

Daróczi Andor, az MKB Alapkezelő vezérigazgató-helyettese az M1-en kifejtette: a nyugat-európai kereskedés egyik érdekessége, hogy még a brit uniós népszavazás előtt is az angol tőzsde teljesített a legjobban. Úgy tűnik, a befektetők egyelőre nem tartanak a kilépéstől.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK