Szenvednek a Danubius szállodái

A Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Nyrt. 1,3 milliárd forintos adózás előtti veszteséget produkált 2009 első félévében, szemben az előző év hasonló időszakában elért 0,7 milliárd forintos adózás előtti nyereséggel - közölte a társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
NAPI, 2009. augusztus 15. szombat, 08:42

A Danubius első féléves jelentése szerint az összes működési és egyéb bevétel 21 milliárd forintra rúgott, ami 5 százalékos csökkenést jelent 2008 első hat hónapjához képest, míg a működési veszteség az előző évhez képest 88 százalékkal kisebb, 100 millió forint volt 2009. január-július között.


A magyarországi szállodák bevétele 12,3 milliárd forint volt az első félévben, ami 11 százalékos csökkenést jelent, elsősorban az 59,5 százalékról 51,2 százalékra csökkenő szállodai foglaltsági mutatók miatt.

A magyarországi üzemi eredmény 500 millió forintos veszteséget mutatott, ami 100 millió forinttal kisebb, mint az elmúlt évben.

A társaság cseh, szlovák és román szegmensei nyereségesek voltak a vizsgált időszakban. A cseh egységek nyeresége 53 millió forintról 268 millió forintra nőtt, míg a szlovák szállodáké 167 millió forintról 134 millió forintra, a román szegmensé pedig 69 millió forintról 5 millió forintra csökkent.

A pénzügyi eredmény 1,2 milliárd forintos veszteséget mutatott az idei év első felében, szemben a tavalyi első félévben elért 1,5 milliárd forintos nyereséggel, ami részben a vizsgált időszakban realizált 0,6 milliárd forintos árfolyamveszteségnek tudható be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK