Mind a kisbefektetők, mind a profi elemzők további áremelkedést tartanak valószínűnek az amerikai részvénypiacokon a következő időszakban. Az amerikai kisebefektetői szövetség, az AAII legfrissebb felmérése szerint a hosszútávú átlag alá, 28,4 százalékra csökkent a következő hat hónapban csökkenést váró válaszolók aránya a többezer megkérdezett között szoksásos heti vizsgálatukban. Az optimisták tábora stagnált, 42,6 százalék várja az árfolyamok emelkedését féléves távlatban. Míg a kisbefektetők körében még nem jött el a szélsőséges optmizmus időszaka, addig az Investor Intelligence Services hangulati felmérése a profik körében már lassan a szélsőséges tartományban elhelyezkedő jó hangulatot mutat. A több száz tőkepiaci hírlevélírót figyelő vizsgálatban 52,2 százalékra emelkedett a részvényár emelkedést várók aránya (március elején 25 százalék alatt volt az érték), miközben a "medvék" tábora 16,7 százalékon, 2007 ősze óta nem látott mélyponton stagnál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!