Szépen drágult az OTP

A délelőtti bizonytalankodásban 22 329 ponton mélypontot ütő index gyors ugrással napi maximumára ugrott majd onnan lecsorogva ismét felfelé kapaszkodott.
NAPI, 2011. február 16. szerda, 17:08
Fotó:

A BUX a napot végül 0,7 százalékos többlettel 22 530 pont közelében fejezte be, ám az emelkedéshez ezúttal sem párosult meggyőző forgalom, összesen 12 milliárd forintnyi kötés született.
A vezető részvények között a prímet az OTP vitte, a bankpapír 1,8 százalékkal, azaz kereken száz forinttal drágulva napi maximumán, 5700 forinton búcsúzott.

Erősödött a Mol és a Richter is, az olajtársaság részvényei 0,2 százalékkal 22 300 forintra emelkedett, míg a gyógyszerpapír 0,3 százalékkal 39 605 forintra javított. Utóbbi szektortársa, az Egis még szebben muzsikált, a kisebb gyógyszergyártó 2 százalékkal 21 685 forintra drágult.

A blue chipek közül egyedüli alulteljesítőként a Telekom zárt gyengüléssel, a távközlési társaság árfolyama 0,4 százalékkal 526 forintra süllyedt.

A kisebbek közül a BKV dolgozóinak biztosítására kiírt tendert megnyerő CIG Pannónia biztosító papírjai 1,2 százalékkal 778 forintra javítottak.

A nyertesek közé iratkozhatott fel a Plotinus, a kedden debütált vagyonkezelő részvényei tovább szárnyaltak, 108 millió forintos forgalomban 2,6 százalékkal 1630 forintra drágultak.

A számait kedden közzétevő TVK is szépített, részvényei 1,8 százalékkal előző záróértékük felett, 3365 forinton búcsúztatták a napot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK