Ennek megfelelően kezdett a magyar bórze is, amely több mint 2 százalékkal 16 956 pontig zuhant vissza a hét első napján. Az egyetlen pozitív jelzés az lehetett, hogy a decemberi határidő a 2,3 százalékkal zuhanó BUX mellett 2 százalékkal mérséklődött. Igaz az utolsó 17 350 pontos értékével már csak 400 pontot tesz ki a két érték közötti különbség.

A vezető részvények közül a Mol és az OTP vezette az esést. Az olajrészvény árfolyamára semmilyen pozitív hatást nem jelentett az, hogy újabb fúrás elkezdését jelentette be Kurdisztánba. A befektetők csupán az olaj árfolyamának a zuhanását nézték, így a Mol is 4,4 százalékkal 16 440 forintra csúszott vissza, gyorsan eltörölve a technikai alapon kezdődő kitörési kísérletét. A görög hírek pedig, ahogyan lenni szokott a bankszektort visleték meg a legjobban az egész világon. Ez meglátszott az OTP árfolyamán is, amely 3,8 százalékot bukfencezett lefelé, így 3330 forinton fejezte be a napot. A kisebbik bankrészvény az FHB is 1,9 százalékot esett vissza, ami 474 forintos utolsó árat jelentett hétfőn.

A másik két vezető részvény viszont pluszban zárta a napot, kicsit viszafogva a BUX esését. A defenzív részvénynek tartott Magyar Telekom 0,5 százalékkal 425 forintra emelkedett, igaz még így is jókora osztalékcsökkenést áraznak a befektetők. Ennél is többet 1 százalékot drágult a Richter, pedig a szektor szempontjából nem túl kedvező hírek láttak napvilágot itthon. Ennek ellenére a gyógyszergyártó 37 400 forintra emelkedett, ráadásul úgy, hogy a kisebbik szektortárs az Egis 1,3 százalékkal 15 290 forintra esett vissza. A anp nyertesének számító Richter mellett még az irodákat bérbe adó Appeninn, és a Graphisoft Park drágult 0,5 illetve 0,1 százalékkal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!