Szerbiában terjeszkedne az OTP

Ötszázalékos piaci részesedést akar magáénak tudni az OTP Szerbiában 2015-re, ami mintegy duplája a jelenleginek. A magyar bank már nem tervezi szerbiai üzletága eladását.
NAPI, 2010. március 1. hétfő, 15:44
Fotó:

Az OTP Bank letett arról a korábbi tervéről, hogy eladja szerbiai üzletét, ehelyett immár a növekedésre fókuszál, és a piaci részesedését középtávon 5 százalékra hízlalná - írta a Reuters.

"Az OTP szemlélete 2009-ben megváltozott, miután világossá vált, hogy a szerb bankszektor nagyon erős és hogy néhány más piac kockázatosabb" - idézte a hírügynökség Fodor Ágoston Laurát, az OTP Banka Srbija vezetőségének tagját.

A magyar bank korábban, még a válság beköszönése előtt három szerbiai bankot vásárolt és egyesített.

Ágoston Reuters által idézett szavai szerint "az OTP letett az eladás ötletéről". Ehelyett a cél immár a piaci részesedés 5 százalékra emelése 5 év alatt tette hozzá.

Az OTP Banka 2009 szeptember végén 2,36 százalékot fedett le a szerb piacon a központi bank adatai szerint, mintegy 500 millió eurós eszközértékkel; így a 34, Szerbiában működő bank között a számú szereplő.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK