Szerdán fordulhat a forint árfolyama

Sokat gyengült délutánra a forint.
Deák Bálint, 2012. április 10. kedd, 15:51
Fotó: Napi.hu

A hétfői kereskedésben 297,40-ig gyengült a forint, de a nap végére már 295,50-re korrigált az árfolyam. Kedden reggel is itt kezdődött a kereskedés, de a 295-ös szint erős támasznak bizonyul - véli Karsai Péter, a Commerzbank devizakereskedője. Délután pedig már ismét 297,50 környékén forgott az árfolyam. A svájci frank 247,50 forintot ért, míg a dollárt 227,20 forintért lehetett vásárolni.

Úgy tűnik, hogy az IMF szerződés esetlegessége, illetve a spanyolok adósság- és munkanélküliségi nehézségei gyengébb szinteken fogják tartani a forint árfolyamát. Ugyanakkor a szerdán nyilvánosságra kerülő magyar inflációs adat befolyással lehet az euró/forint árfolyamára - teszi hozzá Karsai. Egy pozitív adatból akár trendforduló is következhetne, ha az alacsonyabb pénzromlás miatt erősödést mutatna a forint - főleg, ha emellett a nemzetközi hangulat is kedvezővé válna.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2012.04.11 11:09

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

szalonna001, 2012.04.11 10:59

Ma kezdik kiszámolni az Áprilisi deviza hiteleket!!!!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html