Vegyes amerikai makroadatsor látott napvilágot szerdán: az infláció a várakozásokat felülmúló ütemben 5 százalékra gyorsult, miközben a két hónapon át tartó gyengélkedés után júniusban végre magára talált az ipari termelés. A befektetők optimizmusát inkább a vállalati gyorsjelentések táplálhatták. A nyugati part legnagyobb bankja, a Wells Fargo a vártnál kisebb, 23 százalékos nyereségcsökkenésről és az osztalék felemeléséről számolt be, az Intel pedig meglepetésre 25 százalékkal növelte profitját. A Wells-papírok jegyzése több mint 20 százalékkal ugrott meg a kereskedés első órájában, miközben az Intel-részvények a kezdeti, visszafogott erősödés után délnek vették az irányt. Drágultak viszont a Sun Microsystems papírjai azt követően, hogy a hálózati eszközöket gyártó cég kedden az elemzői prognózisoknál kedvezőbb eredményelőrejelzést tett közzé.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!