Az ingatlancég az utolsó negyedévet 1,873 millió eurós bevétellel (tavalyhoz képest plusz 8 százalék), 1,7 milliós EBITDA-val (plusz 14 százalék) és 203 ezer eurós adózott eredménnyel zárta. A 2010-es év egészét tekintve is pozitív a kép: az árbevétel 6,8 millióról 7,4 millióra, az EBITDA 5,87 millióról 6,48 millióra, az adó előtti eredmény nulláról 559 ezer euróra nőtt. Mivel most már nemcsak a társasági adó, de a helyi adó is ezt csökkenti, az adózott eredmény a 2009-es mínusz 88 ezer euróról 289 ezer eurós nyereségbe váltott. A park 45 ezer négyzetméternyi irodaterületéből tavaly az első negyedévben 77, az utolsóban már 83 százalék volt kiadva, a legnagyobb bérlő, az SAP öt évre hosszabbított.

A Graphisoft Park ingatlanjai könyvértéken 67 millió eurót érnek, ezeket 53,8 millió euró bankhitel terheli. A 735 forintos tegnapi záróárral számolva a cég kapitalizációja 29 millió euró, vagyis a könyvérték négyharmadát éri a részvény. A többletet indokolhatja, hogy a társaság az idén lényeges eredménynövekedésre számít. A gyorsjelentésben közölt éves terv 7,8 millió euró bevétel mellett enyhén csökkenő működési költséggel, 6,9 milliós EBITDA-val és 3,1 milliós üzemi eredménnyel számol. A várható nettó eredményt a menedzsment 700 ezer euróra tervezi, ez részvényenként 18 forintot jelenthet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!