Több mint kétszeres jegyzési érdeklődés fogadta a kedden 60 milliárd forint értékben aukcióra vitt D140430 jelű, 2014. április 30-án lejáró három hónapos diszkont kincstárjegyet.

Az ÁKK december 23. óta négy aukción 50 milliárd forintot hirdetett meg jegyzésre 3 hónapos diszkont kincstárjegyből. A heti rendszerességgel aukcióra vitt összeg tavaly is 50 milliárd forint volt az év első tíz hónapjában, azután 40 milliárd forintot, december közepén két aukció erejéig pedig csupán 30 milliárdot kínáltak fel.

A mostani, az idei harmadik aukción meghirdetett 60 milliárd forintra az elsődleges forgalmazók 136,010 milliárd forint ajánlatot tettek, amiből az ÁKK 70 milliárd forintot fogadott el az előző aukciónál 7 bázisponttal alacsonyabb átlaghozamon.

Az aukción kialakult 2,80 százalékos átlaghozam 12 bázisponttal áll a 3 hónapos lejáratra hétfőn a másodpiacon az ugyanerre a papírra kalkulált 2,68 százalékos referencia hozam felett.

Az idei első aukció átlaghozama 2,91 százalék volt, a 2013-as első aukció átlaghozama pedig 5,49 százalék.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!