Szétadták Ázsiát is, Kína is elesni látszik

Merdeken csökkentek az árfolyamok a legtöbb ázsiai tőzsdén, csak Sanghajban sikerült ellenállni minimálisan ellenállni a hullámnak.
NAPI, 2009. szeptember 2. szerda, 08:55

Az amerikai piacok keddi esését követte a legtöbb ázsiai tőzsde is, Tokióban a Nikkei 225-ös index 2,37 százalékos, Hong Kongban a Hang Seng index 1,46 százalékos mínuszba állt európai idő szerint reggel, kint röviddel a záérás előtt. Csak a Sanghai Composite Index tudott némi erősödést felmutatni, azonban a nap közbeni közel egyszázalékos erősödés a zárás közeledtével 0,1 százalékosra olvadt.

A Marketwatch által idézett szakértők szerint már mindenki várta a méretes korrekciót a március óta bekövetkezett szárnyalás után, nagy bajt nem sejtenek, mivel a makroadatokat nem találják egyelőre kedvezőtlennek.

A HSBC papírjai 2,8, a Bank of Chine részvényei 1,6 százalékkal estek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK