Szokatlan dolog történt az OTP közgyűlésén

Az OTP Bank Nyrt. egyik részvényese megtámadta a pénzintézet 2016. április 15-i közgyűlésén hozott két határozatát, és azok hatályon kívül helyezését és a végrehajtás felfüggesztését kérte a Fővárosi Törvényszékhez benyújtott keresetlevelében - közölte az OTP a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
MTI-Eco, 2016. július 26. kedd, 18:51
Fotó: Napi.hu

A tájékoztatás szerint a részvényes kifogásolta az 1/2016. számú határozatot, amelyben a közgyűlés elfogadta a 2015. évi éves - a magyar számviteli szabályok szerinti - anyavállalati és a - Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) alapján készült - konszolidált beszámolókról szóló előterjesztést, illetve az adózott eredmény felhasználására vonatkozó javaslatot. Emellett pedig a 10/2016. számú határozatot támadta meg, amelyben a közgyűlés felhatalmazza a bank igazgatóságát saját részvények megszerzésére.

A bíróság a közgyűlési határozatok felfüggesztése iránti kérelmet elutasította, azonban a keresetet tárgyalja majd - olvasható a közleményben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK