Szolid optimizmus Európában

Felminősítések és pozitív hírek a háttérben.
NAPI Online, 2008. május 16. péntek, 10:05
Fotó:

Szerény emelkedés tapasztalható az európai piacokon, miután az ázsiai és az amerikai piacok is emelkedéssel zártak. A Footsie 0,5, a DAX 0,7, míg a párizsi börze irányadó indexe, a CAC 40 0,4 százalékos előnyre tett szert koradélelőtt.

A British Airways papírjai 3,6 százalékkal emelkedtek, miután a cég nyeresége felülmúlta az elemzői várakozásokat.

A British Energy, az Egyesült Királyság legnagyobb atomenergia-előállító cégének részvényei 5,7 százalékkal ugrottak, miután a cég bejelentette, hogy többen is pályáznak felvásárlásukra. A Metro papírjai 0,8 százalékkal drágultak, miután az UBS alulsúlyozásról felülsúlyozásra ajánlotta az iparág papírjait.

Emellett emelkedett még az STMicroelectronics és a Ladbrokes árfolyama is, utóbbié azért, mert a világ legnagyobb online játékipari profitja 13 százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK