Talpra álltak az ázsiai tőzsdék

Erősödéssel zártak a vezető börzék Ázsiában csütörtökön, és a még nyitva tartó piacok is jórészt pluszban álltak.
Szabó Dániel, 2019. szeptember 5. csütörtök, 09:24
Fotó: Shutterstock

A már bezárt tőzsdék közül a tokiói börze irányadó Nikkei225 indexe 2,13 százalék emelkedéssel, 21 102 ponton fejezte be a napot. A részvények szélesebb körét felölelő TOPIX index 1,84 százalékkal erősödött szerdai záróértékéhez képest.

Az ausztrál tőzsde irányadó mutatója 0,92 százalékos, a tajvani tőzsdemutató pedig 0,93 százalékos pluszban zárt.

A reggel 8 órakor még nyitva tartó szöuli tőzsde 0,84 százalékos erősödést, a sanghaji börze pedig 0,94 százalékos növekedést jelzett, ugyanakkor a hongkongi börze 0,13 százalék mínuszban állt.

Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 13 cent (0,23 százalék) csökkenéssel, 60,57 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK