Tápászkodik a forint

A tegnapi mélypontokhoz képest jobb bőrben van a hazai deviza.
Ádám Viktor, 2012. december 27. csütörtök, 08:25
Fotó: Napi.hu

A fekete karácsony után némileg korrigál a hazai deviza - a piacok az USA-t fenyegető költségvetési szakadék miatti pesszimizmusa mintha kissé enyhülne.

Csütörtök reggel fél kilenc előtt 292,80 forinton jegyezték az eurót, ami gyengébb hazai devizát jelent a múlt péntekinél, ám a tegnap - szűk likviditás mellett - elért 295 feletti tetőhöz képest a hazai deviza korrigálását mutatja. Ugyanekkor a svájci frank árfolyama 242,20 forint volt, mintegy két és fél forinttal lejjebb a szerdai csúcsnál. A dollárt hajszállal 221 alatt jegyezték, ami a frankhoz hasonló olcsóbbodást jelent. Az euró/dollár 1,3250 közelébe kapaszkodott fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK