A leminősítések és a negatív előrejelzések fogták vissza a BUX szerdai teljesítményét. A nyitásban még a pozitív tartományban mozgott a mutató, ám a borús kilátásokra reagálva gyorsan zuhanni kezdett. Miután az index elérte a 14 ezres szinteket már nem tudott talpra állni, egészen az utolsó pillanatokig, amikor a short pozícióikat záró befektetők meglepő magasságokba rántották vissza a BUX-ot. Az addig 14 050 pont környékén oldalazó mutató hirtelen 2,3 százalékpontot emelkedett, így "mindössze" 2,3 százalékos mínuszban, 14399,6 ponton zárt. A blue chipek mind a negatív tartományban fejezték be a kereskedést. Az OTP 13,3 milliárd forintos forgalom mellett 6,1 százalékot veszített értékéből. Zárásban ugyan korrigálni tudott a bankpapír, ám így is 3440 forinton, 129 forinttal napi minimuma fölött fejezte be a kereskedést azt követően, hogy szerdán a Morgan Stanley 63 százalékkal lefelé, 2600 forintra módosította a részvényre vonatkozó célár-ajánlását, egyúttal szektortársaihoz képest alulsúlyozottra változtatta a papír megítélését. A Molt is elérte a leminősítés, amikor az UBS vételről tartásra módosította a részvény megítélését arra hivatkozva, hogy szerdai zuhanását megelőzően indokolatlan, és túl meredek volt az árfolyam emelkedése. Az olajospapír jegyzése a nap nagy részében a 12 200 és a 12 500 forintos sávban mozgott. Az utolsó pillanatban azonban egy 13,6 ezer darabos pakettre adott ajánlat hatására felfelé mozdult el az árfolyam, végül a részvény 12 945 forinton, 0,3 százalékos veszteséggel zárt. A Magyar Telekom 635 forinton záróértéken 4,4 százalékos veszteséget gyűjtött össze, míg a Richtert szintén vissza tudták húzni keddi záróárához, így a papír 29 000 forinton, látszólagos elmozdulás nélkül zárt szerdán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!