Tartja magát a forint

Tartotta árfolyamát a forint szerda reggelre az euróval és a svájci frankkal szemben a nemzetközi bankközi devizapiacon, míg a japán jenhez és az amerikai dollárhoz képest némileg gyengült a magyar fizetőeszköz.
MTI-Eco, 2011. május 4. szerda, 08:05
Fotó:

Szerda reggel nem sokkal hét óra után 265,68 forinton jegyezték az eurót, a kedd estivel azonos árfolyamon. Egy nappal korábban még 264,19 forinton jegyezték az európai valutát. A Raiffeisen elemzői szerint az euró forint árfolyama a közeljövőben akár az erős támaszpontnak minősülő 263 forintos szintet is áttörheti.

A svájci frank 207,86 forint, hasonlóan a kedd esti 207,87 forinthoz. Kedden reggel 206,12 forinton jegyezték az alpesi devizát.

Egy amerikai dollárért 179,39 dollárt adtak szerda reggel, közel fél forinttal drágábban, mint kedd este.

Száz japán jent 221,73 forinton jegyeztek a kedd kora esti 221,42 forintot követően. A lengyel zloty némileg gyengült az euróval szemben szerda virradóra. Egy eurót 3,9443 zloty-n jegyeztek a kedd esti 3,9397 zloty után. A cseh korona stagnált az európai fizetőeszközhöz képest: szerda reggel és kedd este is 24,18 koronán jegyezték a közös valutát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK