Amíg kedd este 298,75 forintot kértek egy euróért, addig szerda reggel 10 előtt pár perccel 298,68-at, azaz elhanyagolható eltérésről beszélhetünk csupán. Még hétfőn, a Kúria döntése után kerültünk 300-as eurószint alá, majd tegnap tovább sikerült erősödni köszönhetően annak, hogy az egyik banknak volt egy nagyobb eladási tétele - mondta a Napi.hu érdeklődésére Csajbók Róbert, az ING devizapiaci üzletkötője, majd hozzátette, hogy bár ez követően volt egy kisebb korrekció, azóta viszont stabilan tartja magát az árfolyam.

A szakember szerint várhatóan ebben a sávban marad a forint továbbra is, érdemi elmozdulást a Fed esti gyűlése hozhat, hiszen esetlegesen bejelenthetik a havi 85 milliárd dollárt felemésztő eszközvásárlási program visszafogását. Ez azonban nem valószínű, mivel ez lesz Ben Bernanke elnök utolsó ülése, ezért valószínűleg inkább a következő vezetésre hagyja az ekkora volumenű döntés meghozatalát - véli Csajbók.

Mindezek ellenére az ING üzletkötője nem tartja valószínűnek, hogy tartósan 300 alatti szinteken ragadna a forint az euróval szemben, mivel a jelenlegi árfolyam hosszabb távon jó vételi szint a kereskedők számára. Véleménye szerint az sem lesz komoly hatással az árfolyamra, hogy az MNB várhatóan - bár a jelenleginél kisebb tempóban - folytatni fogja a kamatvágásokat, mivel a piac már tudomásul vette az irányt.

Szerda délelőtt tízkor tehát egy dollár 216,9, egy font 353,5, egy svájci frank 244,7, míg a japán jen 2,1075 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!