A Fed tegnapi kamatdöntése és a kommentár hatására a dollár szinte az összes fontosabb devizával szemben gyengült. Reggel Londonban egy euróért 1,329 dollárt kértek, miután tegnap New Yorkban még 1,326 dollárt ért az euró, de az árfolyam 1,331-ig is elment. A jennel szemben 85,1-ről 84,9-re gyengült a dollár. Az elemzők egyetértenek abban, hogy a Fed újabb enyhítést tervez, ez pedig elég a piacoknak ahhoz, hogy dollár eladásba kezdjenek. Az inflációs veszélyek sem fenyegetik még az Egyesült Államok gazdaságát, ezért van lehetőség a monetáris lazításra. Ráadásul a szakértők szerint a dolláreladási hullám akár hosszabb távon is fennmaradhat, mert a piacok arra számítanak, hogy a Fed további expanzív lépéseket fontolgat. Az euró viszont vonzóbbá vált, a sikeres tegnapi kötvényaukciók megnyugtatták a befektetőket. Ezért, további jen és euró erősödéssel számolnak az elemzők a dollárral szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!