Távolkeleti alapokat indít a Generali

A fejlődő piacok hozzájárulása a világ GDP-jéhez a következő húsz évben a jelenlegi 37 százalékról közel 60 százalékra bővül, míg a feltörekvő piacok összesített tőzsdei kapitalizációja a jelenlegi szintről 2030-ra több mint ötszörösére, mintegy nyolcvanezer milliárd dollárra emelkedhet - vélik a Generali Alapkezelő szakértői.
NAPI, 2010. szeptember 30. csütörtök, 15:16
Fotó:

A Generali Alapkezelő októbertől három fejlődő piaci részvényalappal bővíti termékportfólióját - közölte a Napival a társaság. Két új alapjuk a Főnix Távol-Keleti Részvényalap fejlődő vállalatok részvényeibe fektet, Japán kivételével a Távol-Kelet piacain, míg a Generali IC Ázsiai Részvényalap kizárólag az Indiához és Kínához kötődő vállalatok részvényeibe helyezi tőkéjét.
Az Amazonas Latin-Amerikai Részvényalap az energia, a bányászat, a távközlés, a közszolgáltatások, a kereskedelem és az információ-technológia iparágakban érdekelt közép- és dél-amerikai vállalatok részvényeibe helyezi tőkéjét. Az új alapok befektetési politikáját úgy alakították ki, hogy a pozitív és a negatív tőkepiaci folyamatokból adódó lehetőségeket egyaránt képesek legyenek kihasználni. Az alapok short pozíciókat is felvehetnek, illetve az aktuális piaci folyamatok függvényében részvényhányaduk 0 és 95 százalék között mozoghat. A nyíltvégű befektetési alapok holnapig jegyezhetők.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.09.30 15:26

Végre ! Az első alap amelyik hajlandó shortolni is ( esés esetén nem végignézni ahogy a profit eltünik és átmegy veszteségbe, hanem short poziciót tud-akar felvenni és keres az esésen + ezenkivül megóvja az eddigi profitot ). Kedves nyugdíjpénztárak és egyéb alapok, kéretik azt a befektetési politikát átgondolni !!!!

Megjegyezném, lehet hogy a távolkeleti cuccok esetleg kissé túlárazottak, de azért van a bróker, hogy nézegesse a grafikonokat, nem azért hogy vegye az otp.-t mint a gép...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html