A Generali Alapkezelő októbertől három fejlődő piaci részvényalappal bővíti termékportfólióját - közölte a Napival a társaság. Két új alapjuk a Főnix Távol-Keleti Részvényalap fejlődő vállalatok részvényeibe fektet, Japán kivételével a Távol-Kelet piacain, míg a Generali IC Ázsiai Részvényalap kizárólag az Indiához és Kínához kötődő vállalatok részvényeibe helyezi tőkéjét. Az Amazonas Latin-Amerikai Részvényalap az energia, a bányászat, a távközlés, a közszolgáltatások, a kereskedelem és az információ-technológia iparágakban érdekelt közép- és dél-amerikai vállalatok részvényeibe helyezi tőkéjét. Az új alapok befektetési politikáját úgy alakították ki, hogy a pozitív és a negatív tőkepiaci folyamatokból adódó lehetőségeket egyaránt képesek legyenek kihasználni. Az alapok short pozíciókat is felvehetnek, illetve az aktuális piaci folyamatok függvényében részvényhányaduk 0 és 95 százalék között mozoghat. A nyíltvégű befektetési alapok holnapig jegyezhetők.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!