A csütörtöki nap második felében 299,10 forintot kellett fizetni egy euróért, ez 0,3 százalékkal volt alacsonyabb a szerdai árfolyamnál. A dollárral szemben 228-ig erősödött vissza a magyar fizetőeszköz, míg a svájci frank 242,20 forintba került. Az euró a nap második felében erősödött jelentősen, a délutáni 1,31143-as keresztárfolyam 1,1 százalékkal magasabb volt a szerdainál.

Az euró főleg akkor kezdett erősödni, amikor a kamatdöntés után Mario Draghi, az ECB elnöke sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a jegybank visszafogja idei növekedési prognózisát. A várakozásoknak megfelelően az alapkamat nem változott, de a befektetőknek már annyi is elég volt, hogy Draghi szavai alapján szóba került a kamatcsökkentés az ülésen.

A magyar kötvénypiacon is jó volt a hangulat, hiszen az ÁKK a tervezettnél 14 milliárd forinttal több hosszú papírt tudott értékesíteni. A másodpiaci hozamok azonban felemás képet mutattak, hiszen a hároméves kötvények 4 bázispontos esése mellett a 10 és 15 évesek hozama emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!