A Merrill Lynch igazgatója a cég 93 éves történetének legrosszabb hírével szolgált ebben a hónapban, amikor bejelentette, hogy a korábban közöltnél jóval nagyobb veszteségek érték a Wall Street-i pénzintézetet. A Merrill Lynch a harmadik negyedévben 2,24 milliárd, azaz részvényenként 2,82 dollár veszteséget ért el, mintegy 8,4 milliárd dollárnyi veszteséget írva le a jelzálogpiaci válság kapcsán. A Merrill teljesítményéről szóló hírek elegendőnek bizonyultak, hogy a tizenegy fős igazgatótanács - melynek kilenc tagját ötéves ciklusa alatt maga az igazgató juttatta posztjára - úgy döntsön, O'Nealnek mennie kell, ha lehet, akkor még ma - tájékoztatott a Bloomberg, bennfentes forrásokra hivatkozva. A Merrill Lynch részvényeinek árfolyama O'Neal a veszteségekről szóló első, október 5-ei bejelentése óta esett, az október eleji 75 dollár feletti árfolyamról bőven 65 dollár alá, majd az igazgató esetleges távozásának hírére ismét emelkedni kezdett. A brókercég papírja pénteken 66,1 dollárnál zárt.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!