Az egész versenyen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó vitorlázó hölgy a Horn fok után jó taktikát választva, több mint 700 mérföld hátrányt ledolgozva egy napra meg is előzte Desjoyeauxor, de egy kiadós - és meglehetősen rizikós - árbócmászás után elaludt, én nem követte az ekkor nyugat felé nyitó Desjoyeaux-ot, automata kormánya pedig tartotta a keleties irányt. Ez néhány óra döntőnek bizonyult a francia - Ellentől 40 mérföldre nyugatra előbb kapott kedvező szelet és ezzel elhúzott. A skót versenyző az utolsó napokban már nem reménykedhetett semmiben, mert árbocának első merevítő kötele elszakadt, s ezért a rudazatot kímélendő az optimálisnál kisebb vitorlafelülettel hajózott. Ettől függetlenül Tony Blair brit miniszterelnök randira hívta Ellen-t. A versenyről összefoglaló írás jelenik meg a pénteki NAPI Pihenőben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!