A negyedik negyedév kapcsán stabil bevételi és EBITDA kilátásokat prognosztizált Thilo Kusch. a 3. negyedévi adatok kapcsán elmondta, hogy a terveknek megfelelően alakult annak ellenére, hogy a reálkeresetek csökkentek. A verseny és egyéb körülmények miatt a hatékonyság további javítására lesz szükség, és ennek jegyében január elsejétől új struktúrában működik a cég. Somorjai Éva, humánerőforrás vezérigazgató helyettes arról számolt be, hogy 2008 végéig 15 százalékos létszámcsökkentést terveznek (ez év közepén 12 300 munkavállalója volt a csoportnak). A leépítés eredményeként évente 13 milliárd forintos megtakarítással számolnak. A leépítés elsőssorban az anyacéget fogja érinteni, a leányvállalatok karcsúsítása 2009-10-ben várható. Winkler János, a lakossági szolgáltatások üzletágvezetője jelezte, hogy a T-Mobile márka minden bizonnyal a későbbiekben is megmarad, viszont az anyacég gyakorlatához hasonlóan bevezetik a T-Home márkanevet, bár ez még kidolgozás alatt van. Maradi István arról beszélt, hogy a cég a beruházásokra éves szinten 50-60 milliárdot költ, és ennek kétharmad része a szélessávú fejlesztésekre megy el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!