Tényleg 2 százalék az eurózóna inflációja

Az eurózóna éves inflációja a végleges adatok szerint is 2 százalék volt májusban - erősítette meg az előzetes adatot az Eurostat. Hó/hó alapon 0,1 százalékos volt a növekedés. A májusi adattal idén először sikerült tartani az ECB által megszabott felső határt. Az energia- és élelmiszerárak nélkül számolt maginfláció hó/hó alapon 0,3 százalékkal, év/év alapon 2,6 százalékkal nőtt.
Szabó Márta, 2002. június 18. kedd, 12:12

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK