Tépik az OTP-t a hírre

Nagyot ugrott az OTP árfolyama a kormány és a Bankszövetség közötti, a devizahitelesekről szóló megállapodás hírére.
NAPI, 2011. december 15. csütörtök, 13:49
Fotó: Napi.hu

3150 forint fölé rántották az addig 3000 forint körül tanyázó OTP árfolyamát a Budapesti Értéktőzsdén a kormány Bankszövetséggel kötött megállapodásának hírére, a részvény kettő óra előtt néhány perccel 3150 forinton járt, ami 6 százalékot maghaladó erősödést jelent tegnaphoz képest. A BUX ezzel 1,4 százalékos emelkedésbe váltott, 17 011 ponton jár. A többi blue-chip nem nagyon vesz részt a rallyban, a Mol fél százalékkal, 17 800 forintra esett. A Magyar Telekom 515 forinton stagnál, a Richter 24 095 forinton teszi ugyanezt. Belevettek a Danubiusban, a szállodarészvény árfolyama 6,2 százalékkal 3200 forintra emelkedett, az FHB 2,7 százalékkal, 485 forintra drágult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK