Az ukrán hrivnya értékvesztése és az ország fizetőképességével kapcsolatos aggodalmak egyre inkább jelentkeznek a tőzsdén is. Az OTP ma már 3 százalékos mínuszban is járt, 3961 forintig esett, s innen pattant vissza átmenetileg, láthatóan a 4000 forintos szintért folyik a harc a bikák és a medvék között. (A bank ukrán kitettségéről és a mostani árfolyam technikai jelentőségéről itt olvashat).

Nem kímélte a rossz hangulat a szintén nagy ukrán kitettséggel rendelkező Raiffeisen Internationalt sem. A bank részvényei a Bécsi Értéktőzsdén 3 százalékkal estek, 25,85 euróig, ezzel a januári tőkeemelés óta már 20 százalékkal értékelődtek le az osztrák bank papírjai.

A rossz hangulat egyébként általános a BÉT-en, a befektetők nem szeretik a Magyar Telekom ma reggeli gyorsjelentését. a távközlési részvény 1,7 százalékkal, 323 forintig esett. A Mol 1,3 százalékkal értékelődött le, 13 150 forintra. A Richter 3907 forinton stagnál.

A forint eközben viszonylag stabil, az euró 310,40 körül jár.

Az ukrajnai eseményeket itt követheti - percről-percre hírfolyam a Napi.hu-n.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!