A három évvel ezelőtti svédországi és a tavaly őszi finnországi megjelenés után a Stuttgarti Tőzsde most Norvégiában készül megvetni a lábát: a tulajdonában levő Nordic Growth Market (NGM) mostantól a norvég befektetők számára is lehetővé teszi különböző derivatív termékek kereskedelmét - írja a FondsProfessionell.de. Kezdetben a Commerzbank és a Royal bank of Scotland termékeit kínálják két norvég bankon keresztül, de további partnerek és kibocsátók bevonását tervezik.

Az NGM derivatív szegmense 2011 márciusában mintegy 370 millió eurós forgalmat ért el, többet, mint korábban bármikor. Svédországban és Finnországban is jelentős, 50 százalék feletti a piaci részesedése az opciós jegyek és certifikátok piacán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!