A társaságnak 2010. október 30-ig kell ismételten, a jogszabályoknak megfelelő tartalommal közzétennie konszolidált éves beszámolóját - olvasható a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) közleményében. A Felügyelet személyenként 3-3 millió forint bírsággal sújtotta a HUMET Nyrt. igazgatótanácsának négy tagját, dr. Galamb Vilmost, Csereklei Gábor Sándort, Huber Istvánt és dr. Meszler Jánost (utóbbi két vezetőt az audit bizottság tagjaként is). Az igazgatótanács és audit bizottság egy további tagja esetében a felügyeleti eljárás még folyamatban van. A Felügyelet megállapította: a HUMET Nyrt. konszolidált éves beszámolója annak ellenére nem tartalmazta a társaságból kiválás miatt a konszolidációs körből kikerülő több leányvállalat adatait, hogy – ellentétben a kibocsátó írásban közzétett állításával – azokat a HUMET Nyrt. a 2009. év egésze során ellenőrzése alatt tartotta, s így ismerte pénzügyi adataikat is. A kibocsátó beszámolója e mellett többek között nem tartalmazta a saját tőke változásait, pénzügyi kimutatásait nem látta el kereszthivatkozásokkal, illetve az általa közzétett cash-flow kimutatás, egyéb átfogó jövedelem kimutatás és a kiegészítő megjegyzések nem tartalmaztak összehasonlító adatokat, azokban csak a tárgyévi adatokat mutatta be. Mivel a súlyosan jogszabálysértő tartalmú éves jelentést könyvvizsgáló is auditálta, a Felügyelet az érintett könyvvizsgáló vonatkozásában jelzéssel élt a Magyar Könyvvizsgálói Kamara felé.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!