A mai árverésen a hároméves állampapírokra összesen 142,9 milliárd forint értékben születtek ajánlatok, így az ÁKK végül tízmilliárddal megemelte az előzetesen meghirdetett hatvanmilliárd forintnyi mennyiséget. Az elfogadott hozamok 7,87 és 8,04 százalék között szóródtak. A 7,98 százalékos átlaghozam 61 bázisponttal múlta alul a négy héttel ezelőtti aukción tapasztaltat, de 10 bázisponttal meghaladta a tegnapi másodpiaci benchmarkot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!