Több mint 1000 milliárd forint fordult meg Budapesten

A szeptemberi közel 1400 milliárd forintos értékkel szemben 1253 milliárd forintos duplikált részvényforgalmat bonyolított a BÉT októberben. A brókercégek rangsorában azonnali részvényforgalom tekintetében az első a KBC Securities lett.
NAPI Online, 2007. november 5. hétfő, 13:46
Fotó:

A brókerrangsor első helyezettje ismét a KBC Securities volt: ha a KBC Equitas számait is hozzáadjuk, 338 milliárdos részvényforgalmat bonyolított (az online brókercég nélkül 310 milliárd forint volt a forgalom). A második helyezett Unicredit 197 milliárd, a harmadik Erste 177 milliárd forintot ért el, de jól szerepelt a Concorde is, 124 milliárddal. Az első négy helyezett mögött szélesebb szakadék figyelhető meg a részvényforgalom tekintetében, a brókerrangsor ötödik, hatodik, hetedik helyét a Buda-Cash a Cashline és a Wood foglalta el valamivel több mint 50 milliárd forintos kötési összértékkel.

A derivatív piacon a határidős BUX forgalma 124 milliárd forint volt. A brókercégek közül ezen a piacon a Buda-Cash bonyolította a legnagyobb forgalmat 21 milliárd forinttal, míg a második KBC Equitas 17,2 a harmadik Erste 17 milliárd forintot ért el. Az egyedi részvények határidős forgalma 395 milliárd forint volt, ebből a tortából a legnagyobb szeletet az Erste hasította ki 74 milliárddal, a második a Buda-Cash lett 71, míg a harmadik a Takarékbank 59 milliárd forinttal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK