Többet érhet a Telekom

Optimistább lett a Magyar Telekomra a Citi elemzője, főként a magyar gazdaság vártnál jobb teljesítménye miatt.
portfolio.hu, 2015. február 25. szerda, 08:25
Fotó: Napi.hu

Az eddigi 442 forintról 456 forintra emelte a Magyar Telekom célárát a Citigroup, továbbra is vételre ajánlják a vállalat részvényeit. Az új célár közel 20 százalékkal magasabb, mint a mostani árfolyam. - írta a portfolio.hu

Az elemzőház nagyrészt a magyar gazdaság növekedési kilátásainak javulása miatt lett optimistább: a vártnál nagyobb 2014-es GDP-növekedés után 2015-re 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel és 2,3 százalékos lakossági fogyasztás bővüléssel számolnak.

A 4G hálózati előfizetők számának növekedése és a kedvező magyar makrogazdasági adatok miatt a Citi megemelte a Magyar Telekom mobiladat bevételi várakozását, a 2015-ös és 2016-os EBITDA várakozását pedig 1, illetve 2 százalékkal emelte meg az elemzőház.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK