Többet vizsgálódik a tőzsdefelügyelet

Az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC növelte több év óta először növelte az általa indított eljárások számát a 2007-es pénzügyi évben.
NAPI Online, 2007. október 4. csütörtök, 16:33

A tőzsdei törvények megsértéséről szóló személyek vagy cégek elleni bejelentések száma 10 százalékkal megnőtt a szeptember 30-ával lezárult pénzügyi évben - adta hírül a Bloomberg.

A bejelentések és az ebből indított vizsgálatok számának növekedése talán hozzásegítheti a felügyeletet a megcélzott 905 millió dolláros költségvetéséhez, amelyet az októbertől induló pénzügyi évre igényelt a kongresszustól.

A SEC vizsgálataiból eredően legkevesebb 11 eljárás indult az opciók visszadátumozása ügyében, többek között a Brocade Communications Systems és az Apple volt vezetői ellen. A vállalatkivásárlások előtt indított bennfentes kereskedések miatti eljárások száma is nőtt az elmúlt év során, többek között az UBS, a Morgan Stanley és a Bear Stearns volt munkatársai ellen is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK