A DJIA 245 pontos emelkedéssel, vagy 1,9 százalékkal 13 292 pontra erősödött, ami 2007. december 28-a óta nem látott rekordszintet jelent. A Dow-t a Bank of America húzta 5 százalékos drágulással.

Az S&P 500 2 százalékkos nyereséggel 1432 ponton fejezte be a napot, ami 2008. január 3-a óta a legmagasabb szintnek számít.

A Nasdaq Composite 2,2 százalékkal 3136 pontra emelkedett, utoljára 2000 novemberében járt ilyen magasan az index.

A New York-i indexek emelkedéssel kezdték a kereskedést az Európai Központi Bank kamatdöntő ülését követő jegybankelnöki bejelentésre, miszerint az ECB új kötvényvásárlási programot indít az euróövezeti válság enyhítésére. Erősítette a befektetői bizalmat két kedvező amerikai foglalkoztatási adat is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!