Többéves csúcsra emelkedtek az olasz hozamok

Olaszország összesen 10,5 milliárd euró értékben értékesített állampapírokat szerdán. A hathónapos kincstárjegyek átlagos hozama három éves csúcsra ugrott, a kétéves kötvényé pedig 2008 júniusa óta legmagasabb szintre került.
MTI, 2011. október 26. szerda, 13:56
Fotó: Napi.hu

Az olasz pénzügyminisztérium 8,5 milliárd euróért dobott piacra hat hónapos kincstárjegyeket, amelyeknek az átlagos hozama három éve legmagasabb szintre, 3,54 százalékra nőtt a szeptember végi aukción kialakult 3,07 százalékról. A hasonló lejáratú adósságpapír augusztusban tartott árverésén az átlagos hozam 2,14 százalék volt.

Olaszország szerdán 2 milliárd euróért 2013-ban lejáró zéró kuponos kötvényeket is eladott. Ezeknek az átlagos hozama 4,6 százalékra, 2008 június óta a legmagasabb szintre emelkedett a szeptemberi árverésen kialakult 4,51 százalékról. Az ugyanilyen lejáratú adósságpapír átlagos hozama az augusztusi aukción 3,41 százalék volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK